10 tips voor het inpakken van je koffer

10 tips voor het inpakken van je koffer, omdat ik, als moeder van drie weet, hoeveel werk het is. Voordat ik kids had vond ik het altijd al een gedoe om mijn koffer in te pakken. If I only knew. Inpakken voor jezelf én je kleintjes, dat is pas gedoe. Inmiddels heb ik al zo vaak de koffers ingepakt dat ik ondertussen een aantal hacks heb, om je koffer ( en die van je mini) beter in te delen. Om niets meer te vergeten én om je spullen intact & kreukvrij op je vakantieadres te krijgen. Je leest hieronder mijn 10 tips voor het inpakken van je koffer

10 tips om je koffer in te pakken

10 tips voor het inpakken van je koffer

Hopelijk heb je voor het inpakken van je koffer, mijn tips om het meeste uit je vakantie te halen door middel van vakantie voorpret al toegepast. De voorpret schijnt volgens psychologisch onderzoek voor meer geluksgevoel te zorgen dan de vakantie op zich.

Tip 1

De eerste tip van de 10 tips voor het inpakken van je koffer, is misschien wel de belangrijkste tip van allemaal. Begin op tijd. Bedenk minimaal een week van te voren welke kledingstukken je absoluut mee wil nemen. Zorg ervoor dat kledingstukken die echt niet ongestreken mee kunnen, alvast gestreken worden en hang deze apart. Ik heb zo vaak, een dag voor vertrek nog stapels moeten strijken. Kwam ik niet echt door in te vakantiestemming, kan ik je vertellen. 

Maak een lijstje met wat er nog gekocht moet worden voordat je op reis gaat met je kinderen. En spreek met jezelf af wanneer je alles van het lijstje uiterlijk in huis moet hebben. Niets is irritanter dan de dag voor vertrek nog allerlei winkels af te moeten gaan. 

Tip 2

Vind zo’n handige lastminute inpaklijst online (voor als je tóch te laat bent begonnen met voorbereiden) en print ‘m uit. Zo breng je goed in kaart wat je nog in moet pakken en is de kans kleiner dat je belangrijke dingen vergeet mee te nemen.

Tip 3

Ook al nemen we ons vaak voor om niet te veel mee te nemen op vakantie, die koffer zit toch meestal te vol. Right, ladies? Gebruik de ruimte in je schoenen om bijvoorbeeld je zonnebril in te doen, of je medicijnen, haarbandjes enzovoorts. Neem je handtasjes mee, of nemen je kids een extra rugzakje mee? Ook daar kan je nog van alles in stoppen om ruimte te besparen.

Tip 4

Ook je sokken kun je goed gebruiken om items in op te bergen. Wat dacht je van een parfumfles? Ruimte besparend in de koffer en je parfum komt heelhuids op de vakantiebestemming aan.

10 tips die je wil weten, voor het inpakken van je koffer

Tip 5

Tip 5 van mijn 10 tips voor het inpakken van je koffer, vind ik echt een winner. Je kent het vast wel, van die dunne kettinkjes die in de knoop raken. En vervolgens ben je de hele avond bezig de knoop te ontrafelen. No more. Je verpakt ieder kettinkje vanaf nu, namelijk in vershoudfolie. Leg de ketting in de lengte, en zonder de sluiting vast te maken, in het vershoudfolie. Wikkel het folie er een aantal keer omheen en leg zo in je koffer. Kind kan de was doen.

Tip 6

We weten allemaal dat er op luchthavens niet erg voorzichtig met bagage wordt omgegaan. Bescherm je make-up, zoals oogschaduw en blusher tegen breken door er een watten-schijfje boven op te leggen. 

Tip 7

Opladers, usb-sticks en andere kabels, doe ze in een leeg brillendoosje. Zo heb je ze altijd bij elkaar en beschadigen ze minder snel. Handig om ze tijdens je vakantie met je gezin ook weer steeds in het brillendoosje terug te leggen. Hoef je niet op je blote knieën onder de bank te liggen graaien, een paar minuten voor de check-out.

Tip 8

Neem een bikini bag mee om, op de terugreis, je natte zwemkleding of vuile onderbroeken in te doen.  Op deze manier hou je de schone kleding in je koffer schoon en bespaar je jezelf bij thuiskomst een stapel was.

Tip 9

Dé tip voor het inpakken van schoenen. In vrijwel elk hotel staan ze in de badkamer, van die doorzichtige plastic douchemutsen. Neem die vanaf nu altijd mee naar huis want ze zijn ideaal om je schoenen mee in te pakken. Plaats de douchemuts over de zool van je schoenen voordat je ze in de koffer doet. Wel zo fris.

Tip 10

We zijn alweer aangekomen bij de laatste tip van mijn 10 tips voor het inpakken van je koffer. Hou je koffer overzichtelijk en maak gebruik van koffer organizers oftewel packing cubes. Hoe praktisch zijn deze packing cubes! Door middel van deze cubes pak je de kleding in een handomdraai per soort in. Jurken bij jurken, broeken bij broeken enzovoort. Omdat je precies weet wat in welke organizer zit, pak je je koffer op de vakantiebestemming in een handomdraai uit.

Dit waren mijn tien tips voor het inpakken van je koffer. Wat is jouw ultieme tip voor het inpakken van je koffer? Ik kan niet wachten om nog meer handige tips te weten te komen, zodat het inpakken voor de vakantie met mijn gezin nóg smoother verloopt. Laat je jouw tip achter in de comments?


Hey! Mag ik jou om een heel kleine gunst vragen?

Lees je mijn content graag, dan zou ik het echt heel erg blij worden als je mijn blogs wil delen!

Misschien denk je dat het niet veel uitmaakt of jij mijn post deelt of niet, maar het maakt juist HEEL VEEL uit. Door jouw shares en reacties kan mijn blog nóg meer groeien en kan ik nog meer waardevolle content voor jullie maken!

Een artikel delen kost een klein beetje van jouw tijd en zal mij enorm veel helpen. Klik op één van de buttons hieronder om ook jouw vrienden en familie te vertellen over It’s Esmée.com

Super bedankt, alvast. You Rock!

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.