Oud & Nieuw, ik heb er een aparte relatie mee. Eigenlijk vind ik er geen reet aan. Klinkt dat stom? Het klinkt een beetje oud en zuur nu ik het terug lees maar het is de waarheid. Ik vind het zo’n net niet feest. Maar oud & nieuw met kids kan echt wel leuk zijn. Helemaal als je deze activiteiten doet. Trust me.

Dansen op oudejaarsavond

Vroegâh, dan hebben we het over mijn late tiener tot vroege twintiger jaren vond ik elk feestje leuk. Ik ging altijd dansen. De gelegenheid maakte niet uit, als er maar gedanst kon worden. Het liefst Salsa, Lambada of iets anders tropisch. Dus op Oudejaarsavond en op nieuwjaarsdag werd er gedanst. Dat het dan ook nog eens de jaarwisseling was maakte het nét iets feestelijker. Vervlogen tijden, vervlogen tijden…

Oud & Nieuw met kids

Oud & Nieuw met kids geeft toch, laten we zeggen, een ander tintje aan het party gevoel. Je neemt ze niet mee naar de club. En om nou zonder je kids het nieuwe jaar in te luiden.. Of na 12 uur nog de hort op de te gaan… Dus hoe maak je van oud & nieuw nou een feestje dat wél leuk is?

Oudejaarsavond kan een lange zit zijn, hoe gezellig je het ook maakt, eigenlijk zit je vooral te wachten tot het twaalf uur is. Vooral voor kids lijkt het eeuwen te duren tot het moment suprème daar is en als ouder weet je soms ook niet helemaal wat je kan doen om de tijd tot ” Gelukkig Nieuwjaar” goed en gezellig te benutten. 

Activiteiten met oud & nieuw 

Maar gelukkig hebben we altijd nog Pinterest. Waar mijn creatieve brein stopte bij Marshmallows roosteren en ganzenborden of nou ja, WII-en  Let’s dance dan, ging het creatieve brein van onze Pinterest Perfect mommy’s door. Ben ik daar even blij om. Om het kaf van het koren te scheiden maakte ik een selectie van alleen de leukste én redelijk lastminute te realiseren activiteiten. Speciaal voor jou, en mijzelf.

Versier de boel

Een versierd huis is het halve werk. Echt, het brengt mij al zoveel meer in de feeststemming als ik een paar ballonnen en een slinger ophang. 

Gourmetten/Fondue-en/Hotpotten

Een tijdrekker ten top, terwijl je knusjes aan het eten bent, verstrijkt te tijd zonder dat je het doorhebt. Gourmetten is bij mijn kids een winner. Vooral als er poffertjes of pannenkoekjes gemaakt kunnen worden en er bijgerechten zijn zodat ze alvast iets kunnen eten terwijl ze wachten tot het gourmet eten gaar is.

Vandaag hoorde ik voor het eerst ( ik heb het druk ja) van Hot Pot. Een Chinese fondue op basis van bouillon. Waarbij je de groenten, vlees of vis in bouillon gaart. Supah gezond én lekker samen.

Marshmallows Roosteren

oud & nieuw met kids

Hoe gezellig is het om samen, in je tuin of op je balkon marshmallows te roosteren? En het levert ook nog leuke foto’s op. Je kan de marshmallows roosteren boven een vuurkorf of boven de BBQ. Onnodig om te zeggen dat je je kinders wel goed in de gaten moet houden en er altijd bij moet blijven toch? Nog meer yummie? Maak smores.

Bingo

Een potje Bingo is altijd leuk, vooral als er kleine prijsjes te winnen zijn. Bij de Action koop je voor een euro of drie een mini bingo set. Op pinterest vind je veel printable bingo kaarten speciaal in winter thema.

Christmas Crackers

Tussendoor of tijdens het eten een cracker opentrekken. Mijn kids vinden het super spannend om aan zo’n ding te trekken dat dan “ontploft”. Leuk om de tekstjes te bewaren en in de plakboeken te plakken en om een foto te maken met de kroontjes op.

Shake ya booty

Wat is een feestje zonder dansje.. Daarom. Shake ya booty en have fun. Niet zo’n freestyle danser? Stopdans of stoelendans brengt je vast op gang

Reflecteer op 2017

The Dating Diva’s heeft een reflectie spel ontworpen dat je met het hele gezin kan spelen of alleen met je partner. Er staan vragen in als ” Waarom heb je het hardst gelachen en waarom” of ” Wat was je favoriete moment dit jaar”. De kaartjes zijn gratis te downloaden maar je kan natuurlijk ook zelf vragen bedenken. Of een quiz maken over jouw gezin/familie.

Vuurwerk kunst

Er is altijd tijd om creatief te zijn.  Deze vuurwerk kunst maak je in een handomdraai en is meteen een leuk aandenken aan de oudejaarsavond.

Foto Props

oud & nieuw met kids

Gekke foto’s maken met props, succes verzekerd

Minute to win it

Minute to win it spelletjes zijn allerlei soorten korte spelletjes die je binnen een minuut moet volbrengen. Je kan je eigen spelletjes samenstellen zoals: koekhappen, spijkerpoepen en een snoepje van een sinaasappel eten die in een teil met water staat. Of je doet ideeën op bij Party Play Plan.

Wat zijn jouw favoriete dingen om te doen tijdens oud & nieuw met kids?

 

 

 

1 Comment on 10 x Oud & Nieuw activiteiten met kids

  1. Tamara
    december 30, 2017 at 11:14 am (2 jaar ago)

    Pizzarette!

    Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.