Met al een heel klein beetje lente in de lucht, komt het festival seizoen alweer in zicht. En dan gaat het kriebelen bij mij. De lente en de zomer zijn bij uitstek geschikt om met je familie te genieten van het vrolijke festivals én van elkaar. Ik zocht de 15x de leukste familiefestivals in Amsterdam 2018, om naar toe te gaan, voor je uit. Van Arty festivals tot lekker eten en drinken op de foodfestivals.

15x de leukste familiefestivals in Amsterdam 2018

Familiefestivals in Amsterdam 2018

Mercator Markt| 7 april 2018

Een grote rommelmarkt, straattheater van Petit Socco, muziek en verschillende activiteiten voor kinderen, dat is de Mercator Markt op het Mercatorplein in Amsterdam- West.  Van dit familiefestival, staat op  7 april staat de eerste editie van 2018 gepland. In juli, september en december zijn de volgende edities.

Bredeweg Festival| 26 & 27 April 2018

Bijna elke koningsdag zijn wij wel te vinden op het Bredeweg Festival in Amsterdam. Naast de vrijmarkt is er straattheater, een mooie draaimolen, en verschillende optredens van acrobatiek tot muziek. Gezelligheid gegarandeerd, nu moet alleen het weer nog meewerken.

Let op: het kan echt erg druk zijn. Heb je een draagzak of draagdoek? Neem je kindje dan daar in mee en laat de buggy thuis.

Kinderbevrijdingsfestival| 5 mei 2018

Op Bevrijdingsdag vindt er in het Vondelpark het Kinderbevrijdingsfestival plaats. Een Bevrijdingsfestival speciaal voor kinderen. Hoe vet is dat? Op het podium van het Openlucht theater zullen allerlei optredens zijn.

Vanaf 13:00 kan je samen met je kids lekker los gaan en onze Vrijheid vieren nadat je op 4 mei hebt stil gestaan bij de mensen die niet in vrijheid leefden toen, en niet in vrijheid leven nu.

Rollende Keukens Festival| 9 -13 mei 2018

Keukens op wieltjes, van alles te eten en mobiele muziek. Need I say more? Rollende Keukens is zeker een bezoekje waard, neem genoeg geld mee want er is veel lekkers te krijgen. En, euhm, het kost best wat duiten allemaal.

Hemeltjelief Festival|10 mei 2018 

Het Hemeltjelief Festival is een vrolijk en kleurrijk festival voor de hele familie,op de NDSM-Werf. Straattheater, muziek optredens, knutselactiviteiten voor de kinderen en natuurlijk lekker eten en drinken. Kids tot 12 zijn gratis.

Kwaku Summer Festival Downtown| 20 mei 2018

Kan je niet wachten tot het Kwaku Summer Festival van start gaat? Heb jij geluk, want op 20 mei is er in het Openlucht Theater in het Vondelpark, alvast een voorproefje. Vanaf 14:00 kan je komen genieten van de gezellige sfeer waar het Kwaku Festival om bekend staat.

Artis ZOOmeravonden| nog nader in te plannen

Muziek luisteren ten midden van de dieren? Dat kan in Artis tijdens de Artis Zoomeravonden. De data voor 2018 moeten nog bevestigd worden maar dat ook dit jaar de Zoomeravonden weer op de agenda staan, is zeker. Hou de website van Artis in de gaten.

Kindermuziek Festival| 9-10 juni 2018

Op zaterdag 9 en zondag 10 juni organiseert Stichting Kindermuziek voor de derde keer het Kindermuziek Festival. Op Ruigoord kan je vanaf 10:30 verkleed als bijvoorbeeld je favoriete superheld naar verschillende soorten muziek voor kinderen van alle leeftijden.

Izaline Calister komt liedjes uit onder andere Curaçao zingen. Er is een Klezmer band , er zijn Bonairiaanse klanken van ‘Formashon Musikal Krioyo’  en Braziliaanse Samba muziek met Roda Da Holanda.

Als dit geen leuk familiefestival in Amsterdam is, dan weet ik het ook niet meer. Kan je niet, het weekend van 9-10 juni? Op 15 juli strijkt dit familiefestival neer in Bergen.

Open Tuin dagen Amsterdam| 15-17 juni 2018

Achter die prachtige grachtenpanden in Amsterdam liggen misschien nog wel mooiere binnentuinen. Tijdens de Open Tuin Dagen kan je deze bezichtigen.

Spuibuurt Straatfeest| 18 juni 2018

Een deel van de binnenstad wordt voor dit Spuibuurt Straatfeest afgezet. Er zijn optochten, optredens en er is muziek. Een leuk familiefestival in Amsterdam dus.

Stadsplein Festival Amstelveen|18 juni 2018

Hoewel Amstelveen geen Amsterdam is, wilde ik dit festival toch op het lijstje zetten. Muziek en allerlei activiteiten voor jong en oud vullen het Stadsplein in Amstelveen op zondag 18 juni. 

15x de leukste familiefestivals in Amsterdam 2018

WEST WaArts|30 juni 2018

Ook dit jaar is er hoogstwaarschijnlijk weer een editie van het WestWaArts Festival in het Erasmuspark. Arty samenzijn voor groot en klein.

Keti Koti Festival|1 juli 2018

De Slavernij herdenken, en de afschaffing van de Slavernij vieren, tijdens het Keti Koti Festival in het Oosterpark. Als het kan ga ik er graag heen met mijn jongens. Ik vind het belangrijk om met hen Keti Koti te vieren en ze ook op deze manier wat van hun Surinaamse Roots mee te geven. Er is genoeg te eten en je kan dansen op Live muziek.

Kwaku Summer Festival| 14 juli- 5 augustus 2018

Het Kwaku Summer Festival is één van mijn favoriete festivals. Toen ik een klein meisje was nam mijn moeder mij hier al mee naar toe. En hoewel het festival helemaal veranderd is vind ik het nog steeds erg leuk. Misschien wel leuker, zelfs.

De Programmering verschilt elk jaar en er staan tijdens de Kwaku Concerten vaak  grote namen on stage zoals bijvoorbeeld Kassav. De entreetickets voor deze concerten gaan over de toonbank als zoete broodjes. Je moet er snel bij zijn dus. 

Inspiratie nodig voor je zomervakantie? Lees de review van Son Bou Family Club.

Geen kaartjes weten te bemachtigen voor de concerten? Niet getreurd. Op zaterdag en zondag is er ook genoeg leuks te doen. 

De Buurtcamping| 20-22 juli 2018

Hou je van kamperen én nieuwe mensen leren kennen? Dan is de Buurtcamping echt wat voor jou. Leer je buren beter kennen op de Buurtcamping. Er zijn verschillende Buurtcampings in Amsterdam. 

Ook als je geen zin hebt om te zitten kleumen in een tentje ben je overdag welkom. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd en iedereen uit de buurt is welkom.

Genoeg te doen, deze zomer in Amsterdam. Ik heb er al zin in. Naar welke Festivals ga jij met jouw tribe? Heb ik een superleuk Festival over het hoofd gezien? Tell me in de comments.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.