Vegan Hotspots in Amsterdam

Vegan hotspots in Amsterdam lijken als paddenstoelen uit de grond te schieten. Waar je een paar jaar geleden nog amper een goed vegetarisch restaurant kon vinden waar meer op het menu stond dat tofu alleen, is vegetarisch of veganistisch zijn nu über hip. Logisch dus dat er steeds meer dito hippe eetplekjes in Amsterdam te vinden zijn.

Gastblog

Elke maand vraag ik een Mompreneur of Girlboss om haar hotspot top drie te delen, Vorige maand deelde Mimi Roase drie plekken waar ze het allerliefst heen gaat met haar zoontje Yoji. Voor deze tweede gastblog in de categorie ” out & about” vroeg ik collega blogger en good vibed person Liona Besman om haar drie favoriete vegan hotspots in Amsterdam met jou en mij te delen. 

Liona, communicatiedeskundige én de stralende powerlady van het plantaardige lifestyle blog Shair my World deelt vandaag haar drie favoriete vegan restaurants in Amsterdam. Shair my world deelt informatie op het gebied van natuurlijke haarverzorging, vegan food, vegan hotspots en vegan fashion. 

Dus wil je lunchen in de pijp, dineren in Oost of een glutenvrije pizza verorberen en ook nog lief zijn voor de wereld? Look nu further. In deze gastblog deelt Leona de drie beste veganistische restaurants in Amsterdam.

Klantvriendelijkheid en service

Op dit moment zijn er drie plekken waar ik regelmatig naartoe ga of van plan ben vaker naartoe te gaan. Goede service en klantvriendelijkheid zijn voor mij doorslaggevend om  ergens naartoe terug te gaan en heb ik onderstaande drie leuke eetplekjes in Amsterdam dan ook op die twee punten uitgekozen.

Mastino v

 

Mastino v is de allereerste  100% vegan en glutenvrije pizzeria in Amsterdam . Je kunt er ook lunchen en veganistiche lekkernijen krijgen zoals vegan cheese cake. Top concept! En niet alleen voor veganisten maar ook voor mensen die een gluten allergie hebben. Het personeel is erg vriendelijk en steunt ook nog eens verschillende goede doelen. Bereid je in ieder geval voor op een warm (Italiaans) onthaal!

Vegan Junkfood Bar

Bij de Vegan Junkfood Bar kan je heerlijk aan de fast food zonder je geheel schuldig te voelen. Eerlijk dus. De vegan junkfood bar is  op dit moment een van de populairste Vegan hotspots in Amsterdam. Gelegen aan het  Marie Heinekenplein.

De vegan hotspot is een soort grote snackbar maar dan met alleen maar vegan producten. Bitterballen, kapsalon, VJFB burger of een tortilla. Alles is super lekker.  Er is ook een locatie in Amsterdam West op de Staringplein. Het personeel wederom super vriendelijk en spraakzaam met passie voor hun gerechten!

Mr. and Mrs. Watson

Where are my cheese lovers at?! Denk maar niet dat je als vegan tegenwoordig geen kaas meer kan eten, zo dachten de bedenkers van Mr. and Mrs. Watson waarschijnlijk omdat zij wel heel veel verschillende kazen op de menukaart hebben die ook echt goed smaken. Bij de opening hadden zij een food tasting met verschillende kazen en ging mijn zusje( een carnivoor) mee. Zij was verkocht! 

Hou je niet zo van kaas? Of heb je gewoon eens zin iets anders? Er zijn  genoeg andere gerechten en “bites” ( kleine hapjes) zonder kaas. De bediening vertelt je graag over het concept en heeft uitgebreide kennis van het menu. 

Wat zijn jouw favoriete adresjes in Amsterdam? Deel ze met mij in de comments!

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.