De laatste schoolweek zit er, voor regio Noord, ook bijna op. De zomervakantie kan beginnen. Trap ‘m af met een leuke activiteit dit weekend om alvast in die vakantievibe te komen. Er is weer genoeg te doen in Amsterdam en directe omgeving. Om het je makkelijk te maken, want wat kan kiezen toch moeilijk zijn, stelde ik een mini lijstje met activiteiten op. Waarmee je alvast kan onthaasten. Zodat je in de zomervakantie mood kan komen. 4x doen met kids in Amsterdam, weekend 20-21 juli.

4x doen met kids in Amsterdam, weekend 20-21 juli

4x doen met kids in Amsterdam, weekend 20-21 juli.

De buurtcamping| zaterdag 21 & zondag 22 juli, Amsterdam

Eerder noemde ik dit mini-festival al in 15x de leukste familiefestivals in Amsterdam. De buurtcamping strijkt neer in bijna ieder stadsdeel in Amsterdam. En je mag er écht kamperen. Activiteiten verschillen per buurtcamping. Veel activiteiten zijn vrij toegankelijk. 

Anansi & De nieuwe wereld | Zaterdag 21 juni,14:00 Vondelpark Openluchttheater, Amsterdam

Anansi fans opgelet! Deze zaterdag speelt de voorstelling van Dorothy Blokland & Yahmani Blackman, Anansi & De nieuwe wereld, in het openluchttheater in het Vondelpark. Yahmani zag je al eens eerder voorbij komen in mijn vlog over Het Knippa Meisje.

Nu nemen beide dames het publiek mee in de reis die Anansi aflegde van Afrika naar het Westen. Deze voorstelling is interactief, en daagt kinderen uit na te denken over rechtvaardigheid. 


Ben je aan Me-time toe? I’ve got your back. Deze 5 activiteiten in Amsterdam wil je niet missen!


Ruige Rakkers, Repair Kids| zondag 22 juli, 13-17:00, Pllek, Amsterdam

Een omgetoverde camper, een reizende bus,vol met oude apparaten. Kids krijgen de mogelijkheid te ontdekken en te onderzoeken hoe die apparaten nou eigenlijk in elkaar zitten.

Ze mogen deze, onder begeleiding van de Ruige Rakkers, slopen en worden uitgedaagd met de restanten, nieuwe kunst te maken. Zo hoeft niets weggegooid te worden. 

Inloop tussen 13:00-17:00 en helemaal gratiesj.

Kwaku Summer Festival|zaterdag 21 & zondag 22 juli, Nelson Mandelapark, Amsterdam

Kwaku Summer Festival. Persoonlijk vind ik het één van de leukste en meest veelzijdige fetsivals van Amsterdam. Ook dit weekend is er weer genoeg te doen. Dansen, eten en van alles zien. Voor de kids is er een kermis en zijn er speciale optredens. Neem snel een kijkje op de website. 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.