Voor veel kids ( in de regio Amsterdam) zit de meivakantie er na dit weekend toch echt op. Anderen zijn misschien alweer een weekje begonnen en kunnen wel een knetterleuk weekend gebruiken om even, heel even, dat heerlijke vakantie gevoel terug te krijgen. Ik zette de allerleukste activiteiten, het weekend van 12-13 mei te beleven in Amsterdam voor je op een rijtje in 4x doen met kids weekend 12-13 mei.

4x doen met kids weekend 12-13 mei

4x doen met kids weekend 12-13 mei

24H Oost

Amsterdam – Oost mag het 24H Amsterdam seizoen openen dit jaar. De eerste editie van 24H Amsterdam vindt plaats in Amsterdam-Oost en wel op 12 mei 2018. De hele dag door zijn er allerlei evenementen op verschillende locaties in het stadsdeel.  

Doe één van de tien doe- het-zelf workshops, bezoek de lekkerste Foodie plekken of neem een kijkje in de moskee. Genoeg te doen, en voor ieder wat wils. Niet helemaal wat je zoekt? Lees gauw verder want verderop  in 4x doen met kids weekend 12-13 mei geef ik je nog meer leuke tips.

24H Oost, zaterdag 12 mei 06:00-06:00

Straatmuzikanten Festival

Oké, het is niet in Amsterdam, maar wel vlak bij én super leuk. Foto journalist Jeroen Swolfs reisde de afgelopen zeven jaar naar de hoofdsteden van de wereld. Daar fotografeerde hij het straatleven. De foto’s die hij maakte zijn nu tentoongesteld in het Streets of the World Museum in Zaandam.

Dit weekend is er ook nog eens het straatmuzikanten festival met wereldmuziek. Er zijn smakelijke streetfoodgerechten en voor de kids is er een speciaal kinderprogramma. En, en en, dit weekend is de etree tot het museum én het straatmuzikanten festival, helemaal gratis.

Streets of the World straatmuzikanten Festival, 12 & 13 mei, Zaandam.

Nog meer festivals? Bekijk de 15 leukste Familiefestivals in Amsterdam. Of neem je girls mee naar één (of meer) van de festivals voor  Woman Who Love To Dance.

Annie MG Schmidt Maand

Op 20 mei 2018 zou Annie MG Schmidt 107 jaar geworden zijn, dus organiseert Rialto, om deze grootse auteur te eren de Annie MG Schmidt maand. Zaterdag 12 mei kan je voor 6,50 euro naar de film Wiplala.

Wiplala de film, 12 mei, Rialto

Rollende Keukens

Laatste weekend om het rollende keukens festival, op het westergasterrein te bezoeken. Zowel zaterdag als zondag kan je je nog te buiten gaan aan allerlei lekkers. Dus, grijp je kans en snuif de gezelligheid en de lekkere geuren op.

Rollende Keukens, 12 & 13 mei Westergas Terrein

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.