De één vindt het commerciële onzin, de ander gaat all-out. Nog even en het is alweer vaderdag. Commercieel? Het is maar net wat je er zelf van maakt. Natuurlijk zou je elkaar elke dag van de week moeten waarderen en koesteren, maar ik vind het ook wel heel leuk om papa even extra in het zonnetje te zetten op Vaderdag. Je moet immers zelf de slingers op hangen in het leven, toch. Grote cadeaus hoeven van mij niet, het leukste vind ik, vaderdag cadeautjes die de kids zelf kunnen maken. En, ze zijn meteen een mooi aandenken zijn voor later, deze 4x vaderdag cadeautjes die kids zelf kunnen maken.

vaderdag cadeautjes die kids zelf kunnen maken

4x vaderdag cadeautjes die kids zelf kunnen maken

Al deze 4x vaderdag cadeautjes die kids zelf kunnen maken, kunnen ze ook echt zelf maken. Soms met wat hulp van een volwassene. Doe er een mooi cadeaupapiertje om en je hebt een leuk, persoonlijk vaderdag cadeau.

Fotolijstjes verven

Vorig jaar vaderdag, was mijn kleinste nog geen één jaar. Je kan je misschien voorstellen hoe hectisch het kan zijn in huis met drie kinderen. Waarvan de jongste nog onder de één is. Omdat ik de kids toch iets persoonlijks aan papa wou laten geven, en ik een tekening net te gewoontjes vond voor vaderdag, bedacht ik iets anders.  Foto’s zijn altijd leuk om te krijgen. Helemaal in deze tijd waarin we veel digitaal bewaren en foto’s niet snel meer afdrukken. Hoe leuk zou het zijn om die foto’s te geven met een zelf beschilderd lijstje er bij? Zo gezegd zo gedaan. In no-time klaar en toch feestelijk.


Het is prachtig weer! Ga lekker naar buiten met de fambam. Deze 5 activiteiten zijn leuk om buiten te doen.


Hand afdruk met een tekstje

Ik ben een “sucker” voor alles met hand en voet afdrukken. Zo schattig om jaren later te zien hoe klein hun handjes waren. Ik maakte mijn mijn oudste dit knutselwerkje. Nu alweer twee jaar geleden, maar hij hangt nog steeds prominent op de koelkast. Vergeet ‘m niet te lamineren.

vaderdag cadeautjes die kids zelf kunnen maken

Maak een fotocollage en druk af

Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel een app waarmee je mooie fotocollages kan maken en waarmee je een tekstje in de college kan zetten. Laat je kleintjes een thema kiezen waarbinnen je de foto’s gaat uitzoeken. Zoals: “Papa & ik” , of ” Het leukste dat we met zijn allen hebben gedaan dit jaar”. Schrijf er een kaartje bij en je bent done. 

Boomschijf foto houder

Lijkt het je een leuk idee om foto’s cadeau te doen maar ben je niet warm geworden van het idee van zelf geschilderde lijstjes? Dan vind je dit misschien wel mooi. Een boomschijf waarvan je een fotohouder maakt. De kids kunnen helpen met spijkers in de boomschijf slaan en foto’s  uitzoeken. Persoonlijk, stijlvol en praktisch.

Dit waren de 4x vaderdag cadeautjes die kinderen zelf kunnen maken. Heb jij nog leuke ideeën voor zelfgemaakte vaderdag cadeautjes? Ik zou het hartstikke leuk vinden als je een berichtje achterlaat met daarin jouw idee.

2 Comments on 4x vaderdag cadeautjes die kids zelf kunnen maken

 1. Roël
  juni 15, 2018 at 7:18 pm (2 jaar ago)

  Hey Esmee super leuk je post

  Ga zo door ik ben al fan

  Beantwoorden
  • Esmée
   juni 18, 2018 at 6:48 pm (2 jaar ago)

   <3

   Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.