Hoera! Het einde van het schooljaar voor regio Noord is nu ook in zicht. Wat duurde het lang dit jaar. De kids zijn op en toe aan vakantie. En de papa’s en mama’s vast ook. Het blijft een speciaal moment, het einde van een schooljaar. En dat mag best gevierd worden. In dit artikel vind je 7 ideeën om einde schooljaar te vieren. Low budget en makkelijk uit te voeren. 

7 ideeën om einde schooljaar te vieren

7 Ideeën om einde schooljaar te vieren

Vier wat je vieren kan, is één van mijn motto’s. Het hoeft niet duur en moeilijk te zijn. Met deze 7 ideeën om einde schooljaar te vieren, krijg jij vast ook genoeg inspiratie om van de laatste schooldag een klein feestje te maken. It’s all about making memories en leven vanuit je hart.

Versier de tafel in zomerthema

Bij de Action koop je voor een appel en ei een vrolijk zomers tafelkleed. Met wat geluk kan je er ook honingraat ananassen of palmbomen vinden. Maak het af met confetti in Hawaï stijl en je hebt in een handomdraai een vrolijke tafel. Wil je het helemaal feestelijk maken hang dan wat slingers op in het zomerthema. Lekker vrolijk.


De zomervakantie goed beginnen? Er zijn dit weekend genoeg leuke dingen te doen om in de vakantievibe te komen. Voor het hele gezin en voor volwassen.


Eet een taartje en drink kindercola

Koop of maak een einde schooljaar taartje. Zet dat alvast klaar op de mooi gedekte tafel. Zodat je mini(s) meteen zien dat er wat gevierd gaat worden als ze thuis zijn. Voor de gelegenheid gebruiken wij altijd “mooie glazen”. Wijnglazen waar de kindercola in gaat. Die kindercola is al een feest op zich, omdat er bij ons alleen prik gedronken wordt op verjaardagen of andere feestelijkheden. Proost met elkaar op een mooie zomer.

Leg het moment vast met fotoprops

Ben je uit gegeten en gedronken? Ga dan met mooi weer de tuin in en leg deze mijlpaal vast met wat leuke fotoprops. Bij de Hema kocht ik vorig jaar foto props die in het zomer thema pasten. Leuk om de foto’s af te laten drukken op 10×10 formaat en in het plakboek van je kids te plakken. Of op de koelkast, dat kan ook. Ach, je weet vast zelf wel wat je met je foto’s kan doen.

7 ideeën om einde schooljaar te vieren

Einde jaars interview

Nog meer ideeën om einde schooljaar te vieren! Dit idee is meteen een mooi aandenken. Want laten we eerlijk zijn, de tijd gaat veel te snel. Je knippert twee keer met je ogen en je kleintje zit in groep 5. Om niet te vergeten wat ze op welke leeftijd leuk vonden, of juist niet, kan je een interview bij ze afnemen. Kan jouw kind al schrijven? Beter nog, dan heb je meteen het handschrift vastgelegd. Zo leuk voor later. Herhaal dit elk jaar en je hebt een prachtig document. 


Nog op zoek naar gratis printable tags voor de juf of meester? I’ve got your back. 


Stel een zomerpakket samen

Wel leuk om ook een cadeautje te geven bij een feestje. Ook dit hoeft niet veel geld te kosten. Doe wat zomers speelgoed in een emmer, dat niet na de eerste keer al stuk is. Wat vaak bij speelgoed van de Action wel het geval is.  Deze dingetjes kan je bijvoorbeeld in het pakket doen:

  • een waterpistool
  • schepje en ander strand speelgoed
  • waterballonen
  • stoepkrijt
  • bellenblaas
  • Donald Duck (o.i.d.) zomerboek

Maak een zomer bucketlist

Steek de koppen bij elkaar en bedenk wat jullie deze zomer écht willen doen. Het doel is om alles op de bucketlist, aan het einde van de zomervakantie, af te hebben gestreept. Altijd al willen vliegeren maar kom je er steeds niet aan toe? Zet het op de zomer bucketlist en zorg dat het deze keer wel gebeurt. Download de gratis uit te printen zomer bucketlist voor inspiratie.

Sluit de dag af met een BBQ

Wat is er een betere start van de vakantie dan een “Good Ol’ BBQ”? Juist. Steek bij mooi weer de BBQ aan, sit back en relax. De zomervakantie is begonnen. Ga vooral genieten van elkaar. Het zijn de kleine dingen die het doen.

Hoe vier jij het einde van het schooljaar?


Hey! Mag ik jou om een heel kleine gunst vragen?

Lees je mijn content graag, dan zou ik het echt heel erg blij worden als je mijn blogs wil delen!

Misschien denk je dat het niet veel uitmaakt of jij mijn post deelt of niet, maar het maakt juist HEEL VEEL uit. Door jouw shares en reacties kan mijn blog nóg meer groeien en kan ik nog meer waardevolle content voor jullie maken!

Een artikel delen kost een klein beetje van jouw tijd en zal mij enorm veel helpen. Klik op één van de buttons hieronder om ook jouw vrienden en familie te vertellen over It’s Esmée.com

Super bedankt, alvast. You Rock!

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.