Naar het Theater

Er zijn zoveel leuke dingen je kan ondernemen met je mini-me’s in een grote stad. Maar naar het theater gaan vind ik eigenlijk het aller-aller leukst. Misschien is het beroepsdeformatie, dat ik als theaterdocent & maker de voorkeur geef aan het bezoeken van toneelvoorstellingen maar ik kan oprecht zeggen dat de boefjes het ook heel erg leuk vinden. Ook ja. Want papa en mama mogen ook genieten van een activiteit toch? Wel zo leuk, als iedereen zich kan vermaken tijdens een uitje.

Best prijzig

Naar het theater gaan is niet de meest budget-vriendelijke activiteit om te doen. Ik zeg bewust budget-vriendelijk en niet; duur, omdat wat je er voor terug krijgt vaak ruim opweegt tegen het bedrag dat je er voor moet betalen. En laten we niet vergeten dat dankzij de culturele kaalslag veel theaters &gezelschappen  (veel) minder of helemaal geen subsidie meer krijgen. Het kan vaak gewoon niet voor minder geld.

Bijlmerpark Theater

Maar gelukkig was daar toen het Bijlmerpark Theater. Een gloednieuw theater midden in Amsterdam Zuid-Oost. Vlak bij winkelcentrum de Amsterdamse Poort en gelegen aan het Bijlmerpark – waar je na de voorstelling de kids even uit kan laten razen.

Het Bijlmerpark Theater is een cultureel divers theater, zo noem ik het even. Er gebeurt veel op het gebied van toneel, muziek, literatuur en dans. En zowel de bekendere als de nieuwe gezelschappen en makers krijgen hier een plekje om hun voorstellingen te spelen. Dat leidt tot een bruisend , cultureel divers programma waar een multicultureel publiek op af komt. Wauw. Als theaterbeest komen mijn dromen uit in het Bijlmerpark Theater. Theater is voor iedereen en waar de Krakeling overwegend één soort publiek trekt is het in het Bijlmerpark Theater een afspiegeling van de samenleving. Hoera!

Jeugdvoorstelling

Regelmatig zijn er in het Bijlmerpark Theater voorstelling voor de jeugd te zien. Vanaf 2+ tot 14 jaar ongeveer. Muziek, dans en toneel. Vooral in de vakanties staan er veel voorstellingen gepland. En wat nou zo ontzettend fijn is, is dat je bij het Bijlmerpark Theater maar 7 euro per kaartje betaald. Terwijl het op veel andere plekken al gauw rond de 11 euro per kaartje kost. En soms nog meer.

Naar het theater met je kids hoeft dus niet veel te kosten. En de culturele bagage die je ze met het regelmatig bezoeken van voorstellingen meegeeft is voor de rest van hun leven én onbetaaltbaar.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.