Het festival seizoen is geopend. Can I get a “Woot Woot”. Want “Festivallen” is voor mij toch wel het ultieme gevoel van Vrijheid. Van “Mommy me-time”. En voor alle Mombosses die naast werken ook nog eens van dansen houden zette ik de leukste festivals voor woman who love to dance op een rijtje. Check ‘t snel en bestel je tickets voordat je achter het net vist. Of de boot mist. Liever met de hele fambam festivallen, check de 15 leukste familiefestivals In Amsterdam.

De leukste festivals voor woman who love to dance

Je hebt festivals en je hebt festivals voor mensen die van dansen houden. De festivals die ik voor jou op een rijtje zette zijn festivals met een Latin of Afro vibe. En dan weet je wel hoe laat het is. Shaken die booty. Ik zette de leukste festivals voor woman who love to dance voor je op een rijtje.

Antiliaanse Feesten Hoogstraten| 10 & 11 augustus 2018

Het grootste Carribean Festival ter wereld, net over de grens, in België, waar gefeest wordt tot in de vroege uurtjes. Blijf slapen op de nabijgelegen camping, dan kan je optimaal genieten van de Festivalvibe. 

De diverse line-up met onder andere: Nelson Freitas, Ce’cile & Gentz is veel belovend. Dansen tot je er bij neervalt dus. Go mommy, koop je kaartjes voordat ze uitverkocht zijn en neem je vriendinnen mee voor extra fun. Lees hieronder snel verder voor nóg de leukste festivals voor woman who love to dance.

Batuke Festival London| 26 augustus 2018

Een drie daags dans-festival met een uitgebreid aanbod aan dansworkshops. Kizomba, Afro, Semba etc. Je moet er wel even voor reizen, maar dan heb je ook wat. 

Ik ben er zelf in 2011 geweest en vond het toen geweldig. En hoe leuk is het dat je er meteen een weekendje London aan kan vastknopen. Meer informatie vind je op de Facebookpagina van Batuke.

Fiesta Macumba Festival|7 juli 2018, Amsterdam

Ja, het is écht. Het, misschien wel leukste latin feest, heeft dit jaar voor het eerst zijn eigen Festival. Zin in een dagje los gaan op Reggeaton, Salsa, Merengue? Dan weet je bij deze waar je moet zijn. Zie het als Latin Village, maar dan zonder de House.

Ik heb mijn kaartje al. Zie ik je daar?

Pal Mundo | 1 juli 2018, Arena Park, Amsterdam

Ook Pal Mundo gaat dit jaar naar buiten. Waarschijnlijk is de organisatie er nu eindelijk achter gekomen dat een festival buiten veel en veel leuker is dan binnen. Behalve als het regent dan.

De line-up is meer dan de moeite waard en er is voor ieder wat wils. Tekno, voor de Afro sounds, Elvis Crespo om eens lekker suavemente met je lief te dansen en MC Fioti om je Bunda Até o Chão te schudden. Ik heb er nu al zin in.

Sodade Festival | 16 & 17 juni De Doelen, Rotterdam

Voor iedereen met een liefde voor Kaap-Verdische en Afrikaanse muziek. Ik ben er twee jaar geleden voor het eerst geweest en wat was dat een feest! De zaal stond op z’n kop toen Bonga op trad, je kon er lekker eten en benden werd er gedanst op Funana.

Ook dit jaar ben ik weer van de partij! Een fijn scala aan artiesten zal je op zaterdag en zondag verblijden met zwoele tunes. Met wel als klapper van het festival C4 Pedro. You can’t miss this! Koop je tickets snel online

Summer Breeze Latin Festival | 27 mei 2018, Vondelpark, Amsterdam

Naast de summer breeze dansavonden op het Westergas-terras, is er ook het Summer Breeze Latin Festival. Dit één daagse festival in het Vondelpark draait om: plezier maken en lekker dansen. Geen fancy outfits nodig maar gewoon genieten van de muziek en elkaar. Enne, het is helemaal gratis. Hooray!

Kwaku Summer Festival | 14 juli t/m 5 augustus 2018, Nelson Mandelapark, Amsterdam

Dit top festival, in mijn eigen wijk, kan natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Zowel leuk met als zonder kinderen. Lekker eten, dansen, en oude bekenden tegen komen. Ik noemde Kwaku festival al eerder in “De 15e leukste familiefestivals”.

Vunzige Deuntjes| 14 juli, N1 Park, Amsterdam

Verstand op nul en genieten van Vunzige Deuntjes, verzorgd dor onder andere Broederliefde, Ronnie Flex en Dj’ TLM Flava. Go Go Go!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.