Als freelance Momboss ben ik altijd op zoek naar de leukste flexwerk plekken in Amsterdam. Het kan enorm inspirerend zijn om eens een keer in je uppie niet aan de keukentafel of vanuit je “home-office” te werken. En in plaats daarvan je laptop open te klappen op een fijne hotspot om te werken in Amsterdam. Ik vroeg Bosslady  Awura Abena van Creative Woman Collective om haar drie favoriete freelance werkplekken te delen op It’s Esmée.com Zodat ook jij, hardworking Mom, daar aan de slag kan gaan en je dromen waar kan maken. Zzp’er en moeder zijn valt best wel te combineren zo.

Drie leukste freelance werkplekken in Amsterdam
Foto: Carly Wollaert http://www.carlywollaert.com

GASTBLOG

Ik ben Awura, 29 jaar en één van vrouwen achter CWC. Hoewel ik CWC alleen ben gestart in september 2016, worden alle activiteiten en onze kwalitatieve online content mogelijk gemaakt door een getalenteerde groep schrijvers, fotografen, videografen en freelance allround creative. 
 
CWC is een on- en offline platform wat zich focust op de zakelijke ontwikkeling van creatieve vrouwen. Dit begint met het aanwakkeren van moed, en groeit door het ontwikkelen van hun mindset en creatieve business skills. Door onze regelmatige evenementen groeit het netwerk van onze vrouwen op laagdrempelige, maar doelgerichte wijze. 
 

 Zoku

Zoku is zonder twijfel mijn favoriete werkplek. De rustgevende entree (op de zesde verdieping) vol planten én een uitzicht op Amsterdam is een attractie op zichzelf. Zodra de co-workspace binnenloopt word je hartelijk ontvangen en kun je dagkaart kopen voor een werkplek en een overheerlijke gezonde lunch.
De koffie is top, de sfeer is internationaal en mensen zijn fantastisch. Oh, en je kunt er productief werken (en daarna welverdiend borrelen met interessante gedreven ondernemers).
Tip: kom vroeg, dan heb je beste plekjes voor het uitzoeken

Kanarie Club

Een locatie waar ik ook graag kom voor een productief dagje werken (en lekker eten!), is de Kanarie Club. KC zit in de Hallen en is heel groot. Er dus vrijwel altijd een plekje beschikbaar om je laptop open te klappen en je inbox te tackelen.

Tip: elke laatste dinsdag van de maand organiseert de Kanarie Club Business Birds, maandelijkse speedlectures voor ondernemers en nieuwsgierigen, rondom een actueel of interessant thema. BB is gratis toegankelijk voor iedereen, leerzaam en vooral erg leuk. 

Sticky Fingers

Sticky Fingers is een eco-patisserie waar je super fijn kunt werken. En Instagrammable foto’s kunt maken. De millenial-roze muur maakt je gelijk vrolijk en de biologische taartjes nog vrolijker (vooral het lemon merengue taartje!). Bestel thee en een taartje, klap je laptop open en je to-do list verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Tip: SF is ook prima geschikt om afspraken te plannen. Behalve een lange tafel, zijn er ook een aantal kleine tafeltjes waarbij je genoeg privacy hebt.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.