In mei was de tweede editie van Fempreneur in the City. Krachtige vrouwelijke ondernemers namen de grote zaal van de nieuwe bibliotheek in Almere over en deelden hun visie op het vrouwelijk ondernemerschap met het publiek. In dit artikel vertel ik je wat mij het meeste in bijgebleven van de avond en waarom jij, als fempreneur, er de volgende keer ook bij moet zijn.

Fempreneur in the City #2

Fempreneur in the City #2

Rosalinda van RNC events stuurde mij een berichtje: of ik wilde komen vloggen op de tweede editie van Fempreneur in the City. Tijdens de eerste editie “mompreneur”  had ik op eigen initiatief een vlog gemaakt, het was een mooie, waardevolle avond geweest.

Het onderwerp van deze tweede editie is Mindset. Een breed onderwerp waarover ik al wel wat weet maar ook nog veel kan leren .Natuurlijk wilde ik op Fempreneur in the City #2 vloggen.

Key-Talk

Awura Abena deelde haar visie op mindset in een inspirerende talk. Ze vertelde hoe zij als meisje van een jaar of 11 voor het eerst ervaarde hoe sterk de geest is. Schets het schoolkamp op Texel en hoe ze een heel eind moest fietsen, met tegenwind, terwijl ze eigenlijk helemaal niet gewend was om veel te fietsen.

Awura raakte achterop, maar was vastbesloten door te gaan. Begon liedjes te zingen en stimuleerde haar geest en haar lichaam om door te gaan, om niet op te geven.  Onze geest is sterker dan ons lichaam. Het verhaal van Awura bevestigd maar weer eens hoe je met de juiste mindset al een heel eind kan komen.

Panel

In het panel zaten deze editie onderneemsters Shenin Lebrun en Valerie Bos. Beiden ontzettend inspirerend. Shenin door hoeveel zij doet. Naast haar baan bij Nike, heeft ze haar eigen bedrijf Shenin Lebrun Comminications én bedenkt zij formats voor televisie. Zij is het soort vrouw dat RTL gewoon opbelt en vervolgens met hen om de tafel zit om haar format te bespreken. Ze gelooft dat als je echt iets wil en daar helemaal voor gaat de wedstrijd al voor de helft gelopen is. Haar motto: Just do It! 

Valerie is pas 23 en eigenaar van concept en campagnebureau Van Loof. Ze is mede-eigenaar van knakwortel, programma directeur van Economic Development Board Almere en freelance adviseur. Je zal het maar bereikt hebben op je 23e. 

Daarom hou ik van Fempreneur in the City

Bij Fempreneur in the City kom je dit soort sterke, inspirerende vrouwelijke ondernemers tegen. Ze delen hun tips en tricks met je, inspireren je door hun visie te delen op ondernemerschap en motiveren jou om met volle overtuiging voor het ondernemerschap te gaan. Het leuke aan Fempreneur in the City is dat het laagdrempelig is, de vibe is goed. Na het programma is er tijd om te netwerken, met likeminded vrouwen of mannen van gedachten te wisselen en connecties te leggen voor de toekomst. 

Wil jij er de volgende keer bij zijn? Zet dan alvast 26 september in je agenda voor Fempreneur in the City #3 Branding, en bestel je kaartjes via RNC Events

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.