Momboss: She’s an ambitious, highly driven, fierce, and outspoken mother who gets the job done, whether the job is being a homemaker, a stay at home mom career woman, a working mom, or mompreneur.

Hoe word je een Momboss?

Volgens het urban dictionary is een Bossmom een ambitieuze, gedreven, felle en uitgesproken moeder die haar zaakjes op orde heeft. Of het nou gaat om zorgen voor haar gezin, van huis uit werken, een werkende moeder of dat ze een zelfstandig onderneemster is. En laat ik het daar nou helemaal mee eens zijn. Maar hoe word je een Momboss? Let me tell you.

Wij moeders zijn bosses! Want het runnen van een gezin is niet niets. Ik vergelijk het wel eens met het runnen van een bedrijf. Ga maar eens na wat je allemaal staat de regelen tijdens de ochtendroutine . Je moet van alles managen. 

Balans tussen werk en privé

Naast het powervrouw zijn, zijn de meeste moeders ook “schuldigvoelers”. Ben je al een hele dag aan het werk geweest en wil je ‘ s avonds eigenlijk nog wat tijd voor jezelf dan kan het zijn dat je je daar als moeder al snel schuldig of op zijn minst wat rottig onder voelt. Je gezin heeft je nodig toch? 

Ben jij al een heuse Momboss maar vind je de juiste balans tussen werk en privé nog wat lastig? I’ve got your back.

Hoe word je een Momboss?

Als zzp-er werk je veel alleen en ben je eigenlijk altijd aan het werk. Beter gezegd, er is altijd werk. Administratie, acquisitie, de website afijn je snapt het. Het is zo verleidelijk om ‘ s avonds als de kids op bed liggen nog even achter mijn laptop te gaan zitten en een vlog te monteren, een blog af te schrijven of facturen te maken.

En dan hebben we het nog niet eens over al.die.mails. Of over doelen stellen, plannen, zelf ontwikkeling en netwerken. Zo blijft er weinig tijd over voor je relatie en al helemaal voor me-time. Maar hoe moet je anders als Mompreneur je dromen verwezenlijken? 

Op zoek naar gelijkgestemden

Geen directe collega’s hebben met wie ik kan sparren mis ik het meeste. Het lijkt mij fijn om een groepje likeminded vrouwen om mij heen te hebben die mij begrijpen. Die mij kunnen motiveren en vice versa. Alleen is maar alleen.

Maar in de online wereld is niet alles wat het lijkt. Er zijn veel toffe mensen maar ook mensen die zich anders voor doen dan  ze zijn. Net zoals in “the real world” alleen is het online soms wat moeilijker te doorgronden. Het kaf van het koren, weet je wel. Toch besloot ik op zoek te gaan naar gelijkgestemden, online, ik ben klaar voor de volgende stap op de Bossmom ladder en die kan ik makkelijker nemen met een fijn netwerk om mij heen.

hoe word je een momboss

Zakenmeisje

Al een tijdje volg ik zakenmeisje op instagram en nu zag ik dat ze een challenge organiseerden. De #zakenmeisjeslifestylechallenge. En ik moet eerlijk zeggen dat ik sceptisch was. Ik had al vaker meegedaan met challenges en haakte na een blauwe maandag weer af.

Al die mensen die zichzelf zo geweldig vonden en voornamelijk meededen aan een challenge om zichzelf te promoten en geen moeite deden om een oprechte connectie aan te gaan met anderen in de challenge. Bah. Maar iets in mij zei dat ik het gewoon moest proberen met zakenmeisje. Dat heb ik gedaan en wat ben ik daar blij om. 

Zakenmeisje Lifestyle Challenge

Founder van zakenmeisje, Naomi Vlietman is ook ooit zelf begonnen met zakenmeisje.nl. En nu heeft ze een oprecht, professioneel platform waar business babes elkaar online en offline ontmoeten. Als ik van iemand kan leren is het wel van Naomi, geen poespas, geen arrogantie maar een makkelijk benaderbare, gemotiveerde Bosslady die tijdelijk als digital nomad in Lissabon woont. Dik toch?

Tijdens de 10 dagen durende challenge, die helemaal gratis is, leer je te kijken naar wat je nou echt wil als zakenmeisje. Vragen als ” Hoe zie jij jezelf” of ” Wat is jouw ideale zakenmeisjes lifestyle en hoe ga je die waar maken” geven je inzicht in wat je wil met je bedrijf en hoe je dat gaat verwezenlijken. Inspiratie deed je op via video’s, speciaal opgenomen voor de challenge, van een meditatie sessie tot financieel advies. Of via artikelen die de challenge van de dag ondersteunden.

Er was een heus werkboek waarin je de vragen kon beantwoorden en een online forum via zakenmeisje.nl ( geen Facebook-groep dus) waar je je inzichten deelde met andere zakenmeisjes en waar je elkaar kon inspireren. Zo waardevol allemaal. Sinds de challenge heb ik echt weer mijn drive kunnen vinden om verder te gaan met itsesmee.com. En heb ik gevoeld dat het tijd is mijzelf en mijn dromen serieus te nemen. Ik heb geleerd hoe ik een Momboss word.

Ik heb vrouwen leren kennen die tegen dezelfde dingen aanlopen, ook moeder en echtgenote  zijn én een bedrijf runnen, advies nodig hebben of advies geven. De collega’s die ik miste heb ik nu. Ik gun elke Momboss deze ervaring.

hoe word je een momboss

Creative Woman Collective

Creative Woman Colletive is een collectief van en voor creatieve vrouwen, een platform waar creatieve vrouwen op een positieve wijze bij kunnen dragen aan elkaars ontwikkelen. Oprichtster Awura Abena wil richtte Creative Woman Collective om creatieve vrouwen met elkaar te verbinden, hun krachten te bundelen en zo samen sterker te staan. Niets afgunst van vrouwen onderling maar sisterhood met een hoofdletter S.

Hoe vaak had ik al uitnodigingen voor netwerk brunches, lunches en samenwerkingsdagen van CWC voorbij zien komen op instagram en hoe vaak had ik al gedacht ” niets voor mij”. Zie, ik ben nogal, correctie ik WAS nogal iemand die de kat uit de boom kijkt. Zich best awkward kan voelen in grotere groepen onbekenden. Maar dankzij de inzichten die ik heb opgedaan tijdens de zakenmeisjes challenge heb ik dat aan de kant geschoven. Tuurlijk is het er nog wel dat onzekere gevoel maar ik kies er voor om dat uit te schakelen. 

Netwerken is goed voor je

Op zaterdag 9 december 2017 bezocht ik de netwerk brunch van CWC x Girls that Grub bij Benji’s en het was echt gezellig, de brunch next level. Ik heb een aantal jonge vrouwen leren kennen die met dezelfde dingen bezig zijn als ik en met wie ik kan sparren over video en bloggen. Wat een afsluiting van 2017 en wat een mooie fundering om 2018 mee te beginnen. 

Motivatie

Voor elke Momboss of Mompreneur to be: ga je dromen achterna. Wees goed voor je gezin en wees goed voor jezelf. Investeer ook in jouw eigen ontwikkeling. Zoek gelijkgestemden en werk voor wat je wil. Geloof in jezelf. Neem jezelf serieus. Laat 2018 jouw jaar zijn.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.