5x leuke dingen om buiten te doen met kinderen

5x leuke dingen om buiten te doen met kinderen

5x leuke dingen om buiten te doen met kinderen: Als de zon schijnt en de temperatuur oploopt doe ik niets liever dan naar buiten gaan met mijn jongens. Omdat je in Nederland nooit weet hoe lang het mooi blijft heb ik het gevoel dat elke seconde benut moet worden. Dat elke zonnige dag gevierd moet worden, met ijsjes, frisse drankjes, zomerse t-shirtjes en tijd. Heel veel tijd voor elkaar. Herinneringen maken voor later. 

5x leuke dingen om buiten te doen met kinderen

De volgende 5 buiten activiteiten doe ik het liefst met mijn jongens. Alle 5 activiteiten zijn simpel. Je bereid ze in een handomdraai voor en kosten weinig geld. Deze 5x leuke dingen om buiten te doen met kinderen zijn dus niet alleen leuk, maar ook nog eens budget. Win- Win.

  • Tip 1:  Ijsblok met speelgoed

Toen ik deze activiteit zag op Pinterest wist ik meteen ” dit ga ik doen met de boefjes”. Inmiddels is dit één van onze favoriete zomeractiviteiten geworden. De jongens zijn er een hele tijd zoet mee en ik vind het ook leuk om mee te helpen. Papa beleeft zijn tweede jeugd en vind het misschien stiekem nog wel leuker dan de kids.

 Bereid de activiteit een avond van te voren voor. Laat je kinderen wat kleine speelgoedjes uitkiezen zoals lego-poppetjes, knikkers etc. Doe ze in een teil met water, zet in deze vriezer en laat het water een nacht goed opvriezen. De volgende dag is al het speelgoed behoorlijk vast gevroren. Aan jullie de taak om het speelgoed uit het ijs te krijgen. Gebruik (kinderveilige) hamertjes, en ander veilig gereedschap waarmee de kids het ijs kapot kunnen maken en het speelgoed uit het ijs kunnen bevrijden. 

  • Tip 2:Waterballonnen gevecht

Niets is zo leuk als elkaar bekogelen met waterballonnen. En het wordt nog leuker als je er een echte wedstrijd van maakt. Twee tegen twee bijvoorbeeld,alle kinderen tegen de ouder(s), of maak grotere teams bestaande uit buurtvriendjes en vriendinnetjes of andere familieleden.

 Speel het gevecht op een groot grasveld zodat je echt de ruimte hebt om achter elkaar aan te rennen. Het team dat het droogst weet te blijven wint.

  • Tip3: Waterpistool verstoppertje

Een soort van paintball maar dan met waterpistolen. En het leukst om te spelen in een omgeving met veel bomen of struiken waarachter je je kan verstoppen. 

Wij spelen dit spel altijd onder supervisie van papa of mama. Omdat onze kids nog te klein zijn om zich alleen te verstoppen. Straks vind je ze niet meer terug. Stel je voor. Zijn je kinderen groter dan kan je er natuurlijk voor kiezen om ze zich wel alleen te laten verstoppen hoewel ik het in een bossige omgeving toch fijner vind om kinderen zich in groepjes te laten verstoppen zodat ze altijd samen zijn.

Je kan dit spel op twee manieren spelen.

1: De zoekers (2) hebben waterpistolen, de verstoppers niet. Je speelt het spel zoals je verstoppertje ook zou spelen alleen in plaats van te “buuten” moeten de zoekers de verstoppers nat spuiten als ze gevonden zijn. De verstoppers moeten proberen zich vrij te “buuten” zonder nat te worden.

2: Beide teams hebben zijn bewapend met waterpistolen en hebben beide een deel van het bos als territorium. Beide teams hebben ook een knuffel als mascotte. Het is de bedoeling dat je de mascotte van het andere team moet proberen te pakken te krijgen. Kom je iemand van het andere team tegen dan spuit je hem nat. Het team dat als eerst de mascotte van de ander te pakken heeft wint.

Geef voor kleinere kinderen duidelijk aan welk deel van het terrein bij welk team hoort door bijvoorbeeld een lintje om een boom op de grens te knopen. Of door een lijn in het zand te trekken. 

  • Tip 4: Picknicken in de natuur

Oh, dit vinden mijn jongens zo geweldig. Samen lekkere receptjes uitkiezen om te maken voor de picknick, de tas inpakken, een échte picknickset en groot kleed om op te zitten mee en dan op de fiets stappen en een mooi plekje opzoeken om te picknicken. 

Neem ook wat spelletjes mee om ter plekke te spelen zoals kwartet of een balspel. Dan heb je gegarandeerd de hele middag plezier.

  • Tip 5: Speurtocht

Geen jeugd zonder speurtocht. Waarschijnlijk kan je het je nog goed herinneren; hoe spannend je een speurtocht doen vond. Ik vond het tenminste heel erg spannend en leuk als kind. Vragen beantwoorden, routes zoeken en een schat vinden.

Om een goede en leuke speurtocht uit te zetten heb je wel wat tijd nodig. Plan dus van te voren waar en wanneer je de speurtocht wilt houden. En zet ‘m van te voren uit. Niet zo creatief? Geen probleem! Op mijn Pinterestbord staat genoeg speurtocht inspiratie.

Ook voor andere kids gerelateerde inspiratie kan je terecht op mijn Pinterest.

  • Extra tip: Zwembadje in de tuin/balkon

Een zwembadje is natuurlijk altijd goed! Maar hoe hou je zo’n zwembad nou eigenlijk schoon en vrij van schimmels?

Dit waren mij tips. Ik hoop dat er tussen deze 5x leuke activiteiten om buiten te doen met kinderen, iets voor jou en je kids bij zat. Welke activiteit doe jij graag buiten met je kids?

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.