Niets vind ik zo fijn als je weekend beginnen of afsluiten met een lunch buiten de deur. Het liefst is een gezellig wijkje, waar je na het eten ook nog rond kan wandelen en eventueel wat shopping kan doen. In de scheldestraat, vlak bij de Albert Cuyp kan je fijn lunchen bij Nata Lisboa.

lunchen bij Nata Lisboa

Lunchen bij Nata Lisboa, Amsterdam

Nata Lisboa is een Portugese koffieketen, onstaan in 2012 in Lissabon. Inmiddels zitten de franchises van Nata Lisboa over de hele wereld. In Europa maar ook ver daar buiten. En dus ook in Amsterdam. Als Lissabon lover moest ik natuurlijk wel gaan lunchen bij Nata Lisboa.

Nata, staat voor de pasteís de nata. Misschien wel wereldwijd de meest bekende Portugese delicatesse. En Lisboa staat natuurlijk voor Lissabon. Pasteís de Nata en Lissabon zijn dan ook onlosmakelijk verbonden met elkaar.

Portugal in Amsterdam

Door de geur van die  heerlijke Portugese koffie ( bestel een galão, de Portugese koffie verkeerd) en tal van Portugese zoete lekkernijen waan je je in Portugal. Voeg daar de warme kleuren van het interieur  en de verschillende posters van Lissabon aan toe en je BENT even in Portgal.

Maar het is de Portugese gastvrijheid van José Cruz die het ‘m doet. Of hij even twee stoelen tegen elkaar zal zetten zodat onze kleinste, die in slaap gevallen was, daar lekker verder op kon slapen, vraagt hij, met dat gezellige Portugese accent.

lunchen bij Nata Lisboa

Wat gaan we lunchen bij Nata Lisboa

Via Groupon bestelde ik een voucher voor een lunch voor twee personen. Een sandwich of salade naar keuze en een pastel de nata als toetje.

Op het menu staat veel lekkers, een sandwich met de Portugese chouriço of een rijk gevulde salade met onder andere linzen. Keuze zat dus als je gaat lunchen bij Nata Lisboa.

Meer zin in Milkshakes   of liever Vegan? I’ve got your back.

Wij kozen voor de sandwich met sardinhas (sardine) en voor een sandwich met de bacalhau ( gezouten stokvis). Je kan mij wakker maken voor bacalhau. Op brood, in een warm gerecht of in een pasteitje. De pasteís de bacalhau verkopen ze natuurlijk ook bij Nata Lisboa. Wat een feest.

De moeite waard & kindvriendelijk

Lunchen bij Nata Lisboa is de moeite waard. De typisch Portugese gebakjes en broodjes, de fijne sfeer en vriendelijke bediening maken het een hotspot om zeker weer eens terug te gaan.

Op zoek naar hotspots in Den Haag en omgeving? I’ve got your back.

lunchen bij Nata Lisboa

Nata Lisboa in Amsterdam is een kindvriendelijk restaurantje waar je kids, kinderen mogen zijn. Ze worden vriendelijk begroet door de bediening en er is een klein speelhoekje met wat boekjes, spelletjes en kleurpotloden. Let wel goed op: er is een heel steile trap naar beneden waar geen traphekje voor zit. Bij de toiletten is een ruime commode, wel zo fijn voor ouders met kleine kids.

Ik kom hier zeker nog een keer terug. Op een rustige zaterdag of lazy sunday om mij weer heel even in Lissabon te wanen. Ga je in het weekend, dan is het handig om van te voren even te reserveren. De Groupon deal kan je tot mei nog scoren. Doen hoor.

Nata Lisboa

Scheldestraat 1, Amsterdam

020-8456283

Ben jij al eens bij Nata Lisboa geweest? Wat vond je er van?

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.