Een maand of twee geleden opende Melksnor Café haar deuren, aan de Amsterdamse Wibautstraat. En omdat we nooit genoeg fijne plekken kunnen hebben, waar we met de hele familie kunnen chillen, moest ik deze nieuwe spot natuurlijk zelf gaan checken. Ik sprak met bedrijfsleider Chloé, nam een drankje, terwijl mijn allerkleinste speelde in de speelhoek. Wat ik van Melknsor Café Amsterdam vond, lees je hier onder.

Melksnor Cafe

Melksnor Café Amsterdam

De ‘Wibaut buurt’ wordt steeds leuker, vind ik. Waar het een jaar of 7 geleden nog best een beetje ‘achterbuurtig’ was, is het nu een straat vol met leuke eettentjes, hotels en uitgaansgelegenheden. Met als nieuwkomer Melksnor Café.

Melksnor

gelegen in het zelfde rijtje als onder andere Stek, is een familiecafé. Een plek waar de hele familie zich thuis moet voelen, zegt bedrijfsleidster Chloë. En ik moet zeggen dat het design, met de vrolijke kleuren en grappige tekeningen in graffiti stijl, van Melksnor een speelse plek maken.

Kindvriendelijk familiecafé

Met het thuisvoelen zit het wel goed. Maar is Melksnor Café ook wel echt kindvriendelijk? Is er genoeg te doen voor de kids? Is er ruimte voor eventuele kinderwagens? Staat er ook wat lekkers op de kaart voor de volwassenen? En het belangrijkste; is het er veilig voor de allerkleinsten.

Bij Melksnor café zijn kinderen en volwassenen welkom. Dat voel je. Je wordt vriendelijk bediend en er is een gezellig speelhoekje voor de kids. Er worden van tijd tot tijd verschillende activiteiten gepland, zo kan je bijvoorbeeld samen met je kiddo pannenkoeken versieren. In de zomer komt er een ruim terras voor de deur, met kinderpicknick tafels en een zandbak. Hoe gezellig. Melksnor café ligt wel aan de drukke Wibautstraat, de kids moeten dus wel echt in de smiezen worden gehouden.

Melksnor Cafe

Gezellig knus en een minpuntje

Het meest gezellige hoekje vind ik het hoekje bij de houtkachel. Er ligt een fijn kleed op de grond en er staat een lekker sofa waarop je één van de tijdschriften kan lezen, die ze bij Melksnor café hebben.

Hoewel ik dit hoekje super knus vind, is het niet zo kindvriendelijk. Zo’n houtkachel wordt namelijk echt gloeiend heet. Mijn jongste mannetje heeft zijn handje laatst nog aan zo’n ding verbrand bij The Lobby. Ze zijn sneller dan het licht, die kleintjes. Bij Melksnor Café zijn ze zich er bewust van, er staat een hekje om het kacheltje ( wat kan omvallen, dus blijf opletten) en de bediening attendeert je er op. Over het kleed dat in hetzelfde knusse hoekje ligt, ben ik twee keer gestruikeld en ook mijn kleintje struikelde er over. Een minpuntje dus, en hoewel er heel veel wél top is aan Melksnor Café, wil ik dit toch zeggen. Let’s keep it real.

Melksnor Cafe

Genoeg ruimte voor de kinderwagens & een nieuwe menu kaart

Weerhoudt dit mij er van om een tweede keer naar Melksnor Café te gaan? Nee joh, want zoals ik net al zei, er is heel veel dat wél top is. Zo is er genoeg ruimte voor de kinderwagen, die je boven in de hal kan laten staan. De trap naar beneden is lekker breed en de treden zijn laag, makkelijk te beklimmen voor de dreumesjes!

Zin in een Pastel de Nata? Lunch bij Nata Lisboa en waan je in Lissabon.

Je kan bij Melksnor Café lunchen en dineren. Bedrijfsleider Chloë vertelt dat ze binnenkort een nieuwe kaart hebben. Zo komt er naast de pannenkoeken voor kids, iets met “smashed avocado” op de kaart te staan en op de dinerkaart een “parmigiana”. Lekkah Lekkah. 

Yes, ik vind Melksnor een aanwinst voor Amsterdam. Heerlijk vooruitzicht om straks, als het zonnetje zich wat meer laat zien, op een lazy sunday te gaan chillen op het terras van Melknsor Café en ‘s avonds wat lekkers te eten te bestellen van de nieuwe kaart.

Wibautstraat 105, Amsterdam

Info@melksnor.com / 020-8455233

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.