Boeken, romans maar ook  een mooie prentenboek voor kleuters, ik kan er niet genoeg van krijgen. Het liefste had ik een hele wand vol met boeken. In een kast natuurlijk. Het zelfde geld voor kinderboeken.  Mooie prentenboeken, voorleesboeken en verhalen die mijn jongens zelf kunnen lezen. 

Lezen heeft iets magisch. Terwijl je thuis op de bank zit reis je, beleef je avonturen die je nooit voor mogelijk had gehouden, leer je nieuwe mensen kennen en maak je soms zelfs goede vrienden. Vrienden voor het leven. Zo kan ik keer op keer weer beginnen in Schaduw van de wind van Carlos Ruis Zafón of in De belofte van Pisa van Mano Bouzamour. Maar ook een mooi prentenboek voor kleuters kan ik keer op keer blijven voorlezen.

Mijn liefde voor lezen wil ik graag doorgeven aan mijn jongens. Hoe fijn is het om te kunnen genieten van verhalen en daardoor een stuk rijker te worden? Als moeder vind ik het belangrijk dat mijn kinderen zich kunnen verplaatsen in een ander, door te lezen leer je dat, onder andere. Naast vele lifeskills  die je door te lezen leert verhoogt lezen de woordenschat en verrijkt het je fantasie. Wie kan er nou nog nee zeggen tegen lezen?

Mooi prentenboek voor kleuters

mooi prentenboek voor kleuters

” Het kartonnen kasteel” is een mooi prentenboek voor kleuters met prachtige prenten. Geschreven door Linda Sarah en Benji Davies. Davies heeft tevens de illustraties gemaakt en is bekend van prentenboek van het jaar 2017. Ik liep er zomaar tegen aan, in de lokale Bruna en na er kort in gebladerd te hebben wist ik meteen:  dit is een mooi prentenboek met tekst. Online is het prentenboek ook verkrijgbaar

Niet alle prentenboeken bevatten namelijk een goed verhaal en niet alle verhalen prikkelen de fantasie van kleuters. Heb jij misschien mijn Olifant gezien en Als ik dinosaurus had zijn ook mooie prentenboeken voor kleuters die naast gekleurde kindjes in de hoofdrol hebben ook nog eens tot de verbeelding spreken.

Het Kartonnen Kasteel

Bart en Edo zijn beste vrienden en spelen elke dag buiten. En elke dag slepen ze twee grote kartonnen dozen de suikerheuvel op om er in te gaan zitten. Of om er piraatje in te spelen, of koninkje of soldaatje. Wat ze ook spelen, ze zijn altijd beste vrienden. Totdat er een derde jongen bijkomt..

Aan de hand van kleurrijke illustraties nemen de auteurs je mee in het verhaal. Op elke bladzijde is veel te zien en de prenten inspireren mijn jongens om ook creatief aan de slag te gaan met kartonnen dozen. Dat bedoel ik nou met het prikkelen van de fantasie, het boek brengt kids op ideeën en stimuleert hen om vrij te denken als het gaat om spel en creativiteit. Love it.

Mooi prentenboek voor keuters

Prentenboek met een boodschap

Naast de prachtige prenten en fijn geschreven teksten heeft dit mooie prentenboek voor kleuters ook een boodschap en spreekt het tot iedereen. Want wie kan zich nou niet inleven in de hoofdpersonen. We hebben allemaal wel eens in de positie van Bart gezeten, er dient zich een nieuwe vriendschap aan waar je blij mee bent. Wij hebben ons ook allemaal wel eens een keer buitengesloten of verdrietig gevoeld omdat een vriendschap veranderde of leek te veranderen door de komst van een derde persoon. 

In dit boek wordt het onderwerp vriendschap luchtig besproken en laten de auteurs zien dat het veranderen van een vriendschap niet perse negatief hoeft te zijn. Is dat geen mooie boodschap om mee te geven aan je kroost? 

Wat vind jij een mooi prentenboek voor kleuters?

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.