One on one time: één op één tijd. Even alleen mama of papa met één kind. Onverdeelde aandacht is volgens mij het mooiste wat je je kleintje kan geven én tegelijkertijd het mooiste dat je kan krijgen van je kid (s). En zo ontzettend belangrijk om even echt te connecten. Geen anderen. Geen social-media. Alleen jij en je spruit. Wat je gaat doen met je mini maakt niet zoveel uit, zolang je maar samen bent.

The days are long but the years are short.

Een waarheid die als een paal boven water staat als we het hebben over het ouderschap. Maar met drie jonge kinderen vind ik ” the days are short and the years are shorter” passender. In al het huishoudelijk geweld zoals de was – ja die, die grote stapel was waar nooit verandering in lijkt te komen- het haal en breng gebeuren naar school, vriendjes, clubjes en dan zelf ook nog werken, vliegen de dagen om. 

En dan, als ik naar mijn jongens kijk, naar hoe groot ze al zijn, vraag ik mij af; heb ik vandaag genoeg tijd met ze doorgebracht? Heb ik ze alledrie evenveel aandacht gegeven? De tijd genomen om met ze te spelen en aanwezig te zijn in het moment? Te vaak is het antwoord nee, niet genoeg. Je weet vast wel hoe dat gaat. 

One on One time

Die one on one time is dus echt belangrijk. Plan het in. Ik probeer elke maand een moment te nemen, samen met Ro (the husband) om te kijken waar we een one on one time moment in kunnen plannen. Gastbloggers en mede mama’s Mimi & Deniece deelden al hun favoriete plekken om naar toe te gaan met hun kids.

Is het een extra drukke maand? Of is het budget om vrij uit te geven die maand wat kleiner dan normaal? Dan doen we thuis een one on one time activiteit met de jongens, zoals uitgebreid met de lego spelen, iets bakken of naar de kinderboerderij. 

.Schrijf het op

Om te voorkomen dat je elke keer weer in de bioscoop belandt of steeds dezelfde koe gaat aaien op de kinderboerderij kan je samen met je kroost een lijstje maken van leuke dingen die je samen kan doen. Maak daar meteen een leuke knutsel activiteit van en je hebt weer een extra moment samen.

Ik  maakte een kader op een gekleurd A-4 tje vroeg mijn jongens om vijf dingen te verzinnen die ze graag- in dit geval- met papa willen doen. Deze werden opgeschreven, het kader versierd en vervolgens op de koelkast gehangen zodat we ze elke dag zouden zien. Dit is het resultaat, super schattig toch?!

one on one time

one on one time

We streven er naar om elke maand, beide, iets apart te doen met één van de kids. De jongens kijken er altijd al naar uit en wij ook. En eigenlijk zijn de simpele dingen zoals koekjes bakken of spiderman spelen het allerleukst. Back to basic.

Doe jij geregeld iets apart met je kids?

 

c

3 Comments on One on One time

 1. Tamara
  december 24, 2017 at 7:59 pm (2 jaar ago)

  Gevonden! Ik ga t op mijn lijstje zetten.

  Beantwoorden
 2. Deniece
  januari 3, 2018 at 10:45 pm (2 jaar ago)

  Herkenbaar! En het antwoord is: veel te weinig! Ik ga ook eens op zoek naar een koe om elke week te aaien. Leuk artikel! 🙂

  Beantwoorden
  • Esmée
   februari 19, 2018 at 10:33 am (2 jaar ago)

   Heb je je koe gevonden?

   Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.