Omdat voorlezen één van de favoriete activiteiten is bij ons thuis ben ik altijd op zoek naar mooie prentenboeken voor mijn jongens. Extra leuk, broodnodig en vooral ontzettend belangrijk is het om ook boeken voor te lezen waarin prenten staan waar zij zich mee kunnen identificeren als we het hebben over uiterlijk.

Het aanbod van dergelijke boeken is gelukkig aan het groeien. Elke keer als ik een mooi boek in mijn handen heb, waarin mijn jongens zich kunnen herkennen,maakt mijn hart een vreugdedansje. In deze kinderboek review van “Heb jij misschien mijn olifant gezien” vertel ik je wat wij zo leuk aan dit boek vinden.

heb jij misschien mijn olifant gezien?

Heb jij misschien mijn olifant gezien

Op de kaft van het boek staat een heel grote olifant die zich verschuilt achter een mini boompje. Vlak voor de olifant zien we een guitig bruin knaapje staan,met krullend haar een okergele trui. Hij is op zoek naar de olifant.

Sla je het boek open dan kom je meteen de wereld binnen van de hoofdpersoon. Het bruine jongetje op de kaft. Je ziet familiefoto’s hangen, witte vader, bruine moeder en foto’s van familieleden van beide kanten.

Leuk gedaan vind ik. Ook verder in het boek komen nog meer familiefoto’s voor. Zo zie je de oma van moeders kant gekleed in traditionele Afrikaanse kleding. En een foto van opa van vaders kant

 In dit boek is er sprake van een gemengd gezin, net zoals in “Als ik een dinosaurus had” en ook in dit boek behoeft dat geen uitleg. Gelukkig.

Heb jij misschien mijn olifant gezien?

Het verhaal

De titel verklapt de inhoud al een beetje. De jongen en de olifant spelen verstoppertje Het is een kort, vrolijk verhaal met prachtige prenten in felle kleuren waarin je je heerlijk kan verliezen.

Leuk voor kleuters maar zeker ook nog prikkelend voor de creativiteit van kinderen tot en met zeven jaar. En door de het gebruik van felle kleuren in de prenten uitnodigend om naar te kijken voor de kleintjes vanaf 10 maanden.

Het boek is uitgegeven door Gottmer en te koop bij bol.com

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.