Sir Hummus

Sir Hummus ligt aan het van der Helstplein, in de -voor mij- één van de gezelligste wijken van Amsterdam, de Pijp. In het oog springend door de vrolijke kleur blauw waarmee de kozijnen zijn beschilderd en uitnodigend door het charmante interieur. Simpel maar gezellig. Sir Hummus is een klein restaurantje waar – hoe kan het ook anders- Hummus wordt geserveerd, niet als side-dish, oh nee, maar als THE dish. In dit artikel vertel ik je waarom ook jij eens een keer naar Sir Hummus zou moeten gaan.

Sir Hummus, een hotspot in de pijp

Het was op Hemelvaart, dat we bij gebrek aan mooi weer, even niet wisten wat we moesten gaan doen op deze vrije dag. Omdat we er toch op uit wilde met de kids, kwamen we op het idee te gaan wandelen door de Pijp. Wonend in een buitenwijk van Amsterdam ( Zuid-Oost represent) en met een druk leven, komen wij niet zo vaak in de verschillende centra van de stad als we zouden willen. Wandelen door de pijp was voor ons dan ook echt een uitje. 

De stad ontwikkelt zich vliegensvlug, de koffietentjes en andere hotspots schieten als paddestoelen de grond uit. Ik was verbaasd  over hoe veel – voor mij- nieuwe tentjes er aan het van der Helstplein zaten. Het was, van al die nieuwe hotspots, Sir Hummus die mijn aandacht trok, door de felblauwe kleur op de kozijnen en door zijn unieke charmes..

 Sir Hummus, voor iedereen die van Hummus houdt

Een paar tafeltjes, een kleine keuken en de bijzondere geur van kokende kikkererwten die je tegemoet komt. Verse Pita’s, huisgemaakte limonade en het vrolijke ” Hi Guys” van de eigenaar maken dat je je in een ander land waant. Of op zijn minst in het land van Hummus.

Bij Sir Hummus wordt Hummus geserveerd als main dish. Vers. Je kan kiezen uit een small of regular bowl en verschillende toppings. Ik koos voor de “small bowl” met pijnboompitten als topping, maar als je echt verzot bent op Hummus, zou ik voor een “regular bowl” gaan. De Hummus is fluweelzacht en de pita’s? Je koopt ze na een bezoek aan Sir Hummus nooit meer in de supermarkt.Sir Hummus, heerlijk eten in AmsterdamHummus eten bij Sir Hummus

Waarom je bij Sir Hummus moet zijn geweest

Neem je mini’s mee naar Sir Hummus op een zaterdagmiddag en ga daarna lekker wandelen door de Pijp of over de Albert Cuyp Markt. Of doe het zelfde met je girlfriends, je liefde of je moeder. Sir Hummus is voor iedereen, die van Hummus houdt. Ik ga er zeker nog eens terug.

Bij Sir Hummus eet je verse en super lekkere Hummus. Iedereen is er welkom en nadat je je buikje rond gegeten hebt, kan je heerlijk door de Pijp struinen. Ik ben benieuwd: vind jij het leuk om nieuwe eettentjes uit te proberen? En met wie doe je dat het liefste? Laat mij het weten in de comments.

Ook kennismaken met dit schattige tentje?

Sir Hummus

Van der Helstplein 2, Amsterdam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.