Pak ‘m beet, een jaar geleden had ik nog nooit een Tedtalk bekeken. Het leek mij maar saai, zonde van je tijd. If I only knew then, what I know today. Tegenwoordig haal ik als mompreneur zoveel inspiratie en motivatie uit Tedtalks van andere vrouwelijke ondernemers. Na het zien van zo’n Talk ben ik helemaal opgeladen, barst ik van de energie en weet ik weer waarom ik doe wat ik doe. Of juist wat ik anders zou kunnen doen. Dat gun ik elke Momboss. De Tedtalk voor alle Mombosses die ik vandaag uitlicht is er één van Brené Brown. 

tedtalk voor alle mombosses

Tedtalk voor alle Mombosses

Brené Brown is, voor wie haar nog niet kent, een research professor aan de Universiteit van Houston, USA. De afgelopen twintig jaar heeft ze onderzoek gedaan naar:

  • moed
  • kwetsbaarheid,
  • schaamte
  •  empathie. 

Ze schreef verschillende boeken waaronder: “The gifts of Imperfection”  en haar nieuwe boek ” Dare to Lead: Bold work, tough conversations”  komt in Oktober van dit jaar uit. I Can’t wait. 

Naast research professor en auteur is Brené Brown een geweldige spreker. Althans, dat vind ik en velen met mij. Ze is eerlijk, open en authentiek. Wat ze vertelt “makes sense”, ze heeft immers niet voor niets zo lang onderzoek gedaan en gestudeerd op de thema’s die ze bespreekt in haar boeken en haar Tedtalks voor alle Mombosses.

Tedtalk voor alle Mombosses, Why Your critics aren’t the ones who count

In deze Tedtalk heeft Brené Brown het over ” the critcs”. De mensen die kritiek op je zullen hebben als je jouw werk tentoonstelt. Je boek, je kunstwerk, je blogposts. Maar ook, jouw ideeën, meningen en visies.

Er is niets engers dan je ideeën bloot te geven aan de wereld, zegt Brené Brown. Volgens mij kunnen de meesten van ons zich daarmee verhouden, toch? Ik in ieder geval wel. Elke keer wanneer ik een nieuw artikel publiceer, vooral de meer persoonlijke artikelen, of een nieuwe vlog, vind ik het spannend. Want, wat als iemand zegt dat ie het niet oprecht vindt, of dat ik slecht ben in wat ik doe… 

Brené Brown laat ons in haar TedTalk voor alle mombosses zien hoe we om kunnen gaan met critici en onze onzekerheid. Ze daagt je uit je niet van te voren te wapenen tegen de critici en daarmee je gevoel af te snijden. Maar juist een plek te reserveren voor de mensen die je bekritiseren. Daarmee zeg je tegen hen en vooral tegen jezelf: “Neem plaats, ik zie je, ik hoor je. Maar ik laat mij, door jouw kritiek, niet tegen houden.” 

Wauw, als dat geen les is… Dit is echt een Tedtalk voor alle Mombosses. Check hieronder de hele TedTalk.

Welke les is voor jou heel belangrijk geweest in je werk als ondernemer of in loondienst? Laat je het mij weten in de comments, samen kunnen we groeien! 


Hey! Mag ik jou om een heel kleine gunst vragen?

Lees je mijn content graag, dan zou ik het echt heel erg blij worden als je mijn blogs wil delen!

Misschien denk je dat het niet veel uitmaakt of jij mijn post deelt of niet, maar het maakt juist HEEL VEEL uit. Door jouw shares en reacties kan mijn blog nóg meer groeien en kan ik nog meer waardevolle content voor jullie maken!

Een artikel delen kost een klein beetje van jouw tijd en zal mij enorm veel helpen. Klik op één van de buttons hieronder om ook jouw vrienden en familie te vertellen over It’s Esmée.com

Super bedankt, alvast. You Rock!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.