Vakantie voorpret: zo haal je het meeste uit je vakantie

Vakantie voorpret,uit studie is gebleken dat de vakantie voorpret vaak leuker is dan de vakantie zelf. Say whut?  Het schijnt zo te zijn dat mensen die het vooruitzicht hebben op vakantie te gaan, gelukkiger zijn dan mensen die dat vooruitzicht niet hebben. Maar als de vakantie achter de rug is, blijken ze niet gelukkiger te zijn.

Klinkt gek he? Maar ergens misschien ook wel logisch. De vakantie waar je zo naar uitkijkt is namelijk, voor je gevoel, vaak na een paar keer met je ogen knipperen alweer voorbij. Laat je vakantie extra lang duren door Vakantie voorpret: zo haal je het meeste uit je vakantie.

Waarom vakantie voorpret?

Ik ben er zelf dol op, Vakantie Voorpret. Bedenken waar de reis dit jaar naar toe zal gaan, fantaseren over de bestemming, bedenken wat je allemaal gaat doen als je er eenmaal bent. Heerlijk. Vakantie voorpret is echt een onderdeel van onze reis, op deze manier halen wij zoveel meer uit de vakantie.

Dit jaar gaan wij naar Sicilië, en de vakantie voorpret is in volle gang. We beleven er plezier aan en komen al helemaal in de “holiday mood”. Hoe jij, samen met je kids ook in die “vacay vibe” kan komen, vertel ik je in: Vakantie voorpret: zo haal je het meeste uit je vakantie. Ik geef je 7 tips, zodat jij ook het meeste uit je vakantie kan halen.

vakantie voorpret

Tip 1:Boek vroeg

Door vroeg te boeken ( wij boekten onze zomervakantie in november al) bespaar je niet alleen geld, door de vroegboekkorting. Maar kan je ook nog eens langer van de vakantievoorpret genieten. Je hebt de tijd om naar je vakantie toe te leven en je er op te verheugen.

Tip 2:Lees over je bestemming

Verdiep je alvast een beetje in de cultuur van het land waar je naar toe op vakantie gaat. Koop een lonelyplanet of een andere reisgids of leen ze bij de bibliotheek. Kijk samen met je kids welke plaatsjes in de buurt van jouw vakantiebestemming liggen en welke van deze je graag wil bezoeken.

Zo bereid je je kids voor op de vakantie, krijgen ze een beeld bij het land en hebben jullie er allemaal extra veel zin in. Je kan je al een beetje een voorstelling maken van hoe het straks zal zijn.

Tip 3:Leer alvast een aantal woordjes

Hoe leuk is het als je straks in bijvoorbeeld het Spaans, of in ons geval, Italiaans de weg kan vragen. Iemand kan bedanken of eten kan bestellen in het restaurant? Ik vind het altijd prettig om op zijn minst een aantal woordjes te kunnen spreken. Tijdens onze vakanties in Spanje en Portugal merkte ik ook dat mensen je sneller helpen en vriendelijker zijn als je de taal spreekt. Wij spreken beide vloeiend Spaans en Portugees en dat maakt het toch makkelijker.

Op Squla kunnen kids alvast wat woordjes  Frans, Duits, Italiaans, Engels en Spaans leren. Handig voor op vakantie, leuk om alvast in de stemming te komen en ook nog eens goed voor het brein. Win,win,win. Hoera!

Tip 4:Maak een vakantie bucket list

Wat wil je deze keer echt doen op vakantiet? Iets proeven dat je nog nooit eerder hebt gegeten ( als je naar Azië gaat zou ik er even extra over nadenken of je deze wel op je Bucketlist wil zetten) of bijvoorbeeld snorkelen.  

Maak een lijstje van wat je écht wil doen of wil zien en probeer er zoveel mogelijk van af te vinken.


Vorige zomer vierden wij twee weken vakantie bij Royal Son Bou Familyclub. Wat een heerlijke vakantie was dat in een heel fijn hotel. 


vakantie voorpret

Tip 5: Kijk korte filmpjes over de bestemming

Om alvast een impressie te krijgen van waar je heen gaat. Bij ons werkt dit echt super goed bij de kids. De voorpret stijgt en ze krijgen nog meer zin om straks dat ene mooie plaatsje te bezoeken wat ze in het filmpje zagen.

Voor kinderen die op vakantie gaan spannend vinden of minder goed tegen het onbekende kunnen, kan dit ook een uitkomst zijn. Zo zien ze hoe bijvoorbeeld het hotel er uit ziet of het plaatselijke strand en hebben ze minder om zenuwachtig over te zijn.

Tip 6:Denk na over de vakantie garderobe

Van die schattige kinder luitjes in korte broekjes of rokjes. Smelt. Hoe fijn is het om in februari/maart alvast door een catalogus te bladeren en naar de zomercollectie te kijken? Voor je mini’s en voor jezelf. Te fantaseren over hoe je tijdens je vakantie over de boulevard  flaneert met die leuke jumpsuit aan of dat mooie jurkje.

Tip 7: Koop een vakantie dagboek

Om straks niets meer te vergeten van die fijne zomervakantie met kinderen, koop je een dagboek. Van te voren kan je alvast de binnenkant van het dagboek versieren samen met je kroost.  Er zijn kant en klare vakantie dagboeken te koop bij o.a. de Hema en Bol.com Maar je kan ook prima zelf een leuke notebook kopen en daarin alles opschrijven en opplakken. Dit familievakantiedagboek is ook erg mooi.

Tijdens mijn stage en reis door Brazilië heb ik echt van alles opgeschreven en opgeplakt. Van buskaartjes tot spreekwoorden. Ik blader er nog geregeld in en beleef die bijzondere periode dan weer een klein beetje opnieuw.

Heb je kids die al kunne schrijven? Laat hen dan ook zelf een dagboekje bijhouden. Super leuk om later terug te lezen. Ik vond laatst een boekje terug waarin ik had geschreven toen ik 10 was en wij naar Bangladesh gingen. Zo leuk om terug te lezen. Je zal versteld staan van de visie en de invalshoeken van kinderen.

Vakantie voorpret: zo haal je het meeste uit je vakantie. Dit waren mijn 7 tips. Ik ben benieuwd;op welke manier(en) haal jij het meest uit je vakantie voorpret?


Hey! Mag ik jou om een heel kleine gunst vragen?

Lees je mijn content graag, dan zou ik het echt heel erg blij worden als je mijn blogs wil delen!

Misschien denk je dat het niet veel uitmaakt of jij mijn post deelt of niet, maar het maakt juist HEEL VEEL uit. Door jouw shares en reacties kan mijn blog nóg meer groeien en kan ik nog meer waardevolle content voor jullie maken!

Een artikel delen kost een klein beetje van jouw tijd en zal mij enorm veel helpen. Klik op één van de buttons hieronder om ook jouw vrienden en familie te vertellen over It’s Esmée.com

Super bedankt, alvast. You Rock!

x

Esmée


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.