Heb je komend weekend nog geen plannen maar wel zin om iets leuks te doen met de kids? Blok 28 of 29 april in je agenda en neem ze eens mee naar het theater. Daar speelt namelijk dit weekend de voorstelling voor kids ” Het Knippa Meisje”. Ik vertel je én laat je zien in mijn vlog waar de voorstelling over gaat.

Voorstelling voor kids: Het Knippa Meisje

Voorstelling voor kids: Het Knippa Meisje

Als voorstander van meer diversiteit in de Nederlandse Theaters ben ik altijd bij met cultureel en etnisch diverse voorstellingen. Toen ik de titel van deze voorstelling, per toeval, las op de site van Theater de Krakeling dacht ik Yes. Toen ik zag dat een collega theaterdocent deze voorstelling maakte dat ik ” dat is leuk voor een vlog”. Ik belde Yahmani op, ging langs bij een doorloop van de voorstelling en de rest is history.

Het Knippa Meisje

De voorstelling voor kid: Het Knippa Meisje neemt je mee op reis tussen Suriname en Nederland. De drie spelers, vertellen het verhaal van Het Knippa Meisje. Een verhaal gebaseerd op het verhaal van de moeder van de maakster : Yahmani. Uit financiële nood besluit zij, op zeven jarige leeftijd, knippa’s te gaan verkopen langs de weg in Suriname. Niet zonder gevolgen.

Voor 10 jaar en ouder

Tijdens de voorstelling heb je geen tijd om je te vervelen. Scènes wisselen zich razendsnel af, gevolgd door een korte choreografie en steeds schakelend tussen het hier en nu en het verleden. Ideaal voor kinderen. Hoewel het verhaal, een heftig verhaal is, wordt het luchtig gebracht en met genoeg humor.

De voorstelling is voor kinderen vanaf 10 jaar maar ik denk dat je met een kind van acht er ook al heen kan.

Check mijn vlog over de voorstelling voor kids ” Het  Knippa Meisje” of check mijn YouTube kanaal voor nog meer Motherhood & Womanhood gerelateerde vlogs.

Het Knippa meisje

28 & 29 April, Theater de Krakeling, Amsterdam

Meer in de festival mood? Ik verzamelde de leukste Familiefestivals in Amsterdam 2018   Liever los gaan met je squad? No worries, ook daarvoor stelde ik een fijne lijst samen.

2 Comments on Voorstelling voor kids: Het Knippa Meisje

 1. Glynis
  april 30, 2018 at 3:43 pm (2 jaar ago)

  Very Nice blog ! En super leuk filmpje. ‘Dat je niet op iemand mag spugen’

  Beantwoorden
  • Esmée
   mei 2, 2018 at 8:36 pm (2 jaar ago)

   hahahaha! Ja, tis maar wat je bij blijft he. xxx

   Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.