Waarom je The One Thing – Gary Keller gelezen moet hebben

Waarom je The One Thing- Gary Keller gelezen moet hebben: er zijn van die boeken die je echt gelezen moét hebben. The One Thing van Gary Keller is er daar één van. Perfect voor alle mombosses die minder stress willen en meer productiviteit. Op het gebied van werk maar ook privé. In dit artikel deel ik mijn key-takeways met jou en vertel ik je wat ik in de praktijk als mompreneur aan dit boek heb gehad.

The One Thing

The One Thing- Gary Keller

The One Thing, bij het lezen van de eerste paar regels was ik al hooked. Alles wat geschreven stond “made sense”. Ik bleef maar notities maken in mijn boekje. The One Thing- Gary Keller is een “mustread” en een “mustkeep” voor alle mombosses. En geeft je tools om onder andere:

  • Betere resultaten te behalen in minder tijd
  • bouwstenen te leggen om jouw doel te bereiken
  • stress te verminderen
  • te beheersen wat belangrijk voor je is

Sounds good, right?

Wat heb ik geleerd van The One Thing

Wat heb ik ongelofelijk veel geleerd tijdens het lezen van dit boek. Ik kreeg nieuwe inzichten, raakte geïnspireerd en creëerde een nieuwe mindset. De belangrijkste vraag die Gary Keller de lezer stelt in The One Thing is:

What’s your One Thing?

Wat is jouw One Thing? Deze vraag is toepasbaar op je werk, je vriendschappen, je relatie, op je hele leven dus. Ik las dit boek voornamelijk om mijn business (deze blog) naar the next level te tillen. Ik stelde mijzelf de vraag ” Wat is mijn One Thing?” waar wil ik echt voor gaan. Naast het bloggen doe ik namelijk nog heel veel andere dingen, en ja, dat leidt best af. Door mijzelf deze vraag te stellen kreeg ik in no time helder waar ik echt voor wilde gaan en dat was: bloggen en van bloggen mijn werk maken. De rest van alle andere creatieve ideeën zouden vanaf toen bijzaak zijn. First things First.

What’s your One Thing I can do 

such by doing it

Everything else will be easier 

Or unnecessary?

Stel jezelf deze vraag en bedenk welk zaadje je vandaag kan planten zodat je over 5 of 10 jaar je uiteindelijke doel zal bereiken. Alles wat je doet moet bijdragen aan je doel. Aan jouw One Thing.

The One Thing

Mijn Key-Take aways uit The One Thing – Gary Keller

Eigenlijk staat dit hele boek vol met key-takeaways. Echt! Maar de drie onderstaande key-takeways zijn de meest waardevolle lessen die ik uit dit boek heb gehaald.

  • Focus op jouw One Thing

Als je hebt bepaald wat jouw One Thing is, focus je daar dan op. Blok elke dag minimaal 4 uur in je agenda om aan jouw One Thing te werken. Jouw One Thing gaat voor alle andere dingen.  Kan je het je nu nog niet permitteren om vier uur achter elkaar aan je One Thing te zitten, omdat je bijvoorbeeld naast je One Thing nog een baan hebt? Of omdat je kleine kinderen hebt? Maak dan zoveel mogelijk tijd vrij als mogelijk. En focus je dan in die tijd ook echt op jouw One Thing. Geen consessies. 

  •  Think BIG: stel goede vragen en stel grote doelen

Volgens The One Thing – Gary Keller zijn goede vragen en grote doelen, groot en specifiek. Ze dwingen je grote en specifieke antwoorden te geven/vinden. Lage doelen vereisen geen buitengewone acties en zullen dus ook niet tot buitengewone resultaten leiden. 

Omgezet naar de praktijk: stel dat ik zou zeggen dat ik met mijn blog aan het einde van2018 op 1000 unieke bezoekers per maand wil zitten, dan moet ik daarvoor werken. Maar 1000 unieke bezoekers is heel reëel. Ik hoef daarvoor niet buiten mijn comfortzone te gaan, ik hoef daar geen buitengewone acties voor te verrichten. De uitdaging is klein. Dus zullen mijn resultaten ook klein zijn. Met 1000 unieke bezoekers per maand haal je minder uit je blog dan met 10.000 bezoekers per maand. En we gaan natuurlijk voor buitengewone resultaten. Your in it, of niet.

If your goal is 10

Ask the question:

How do I get 20?

  • Een uitgebalanceerd leven is een leugen

Volgens The One Thing- Gary Keller is een uitgebalanceerd leven een leugen. Hij zegt dat de magie nooit in het midden ( de balans) gebeurt maar in de extremen.

Betekent dat dan dat ik als moeder niet meer de balans moet proberen te vinden tussen mijn werk en mijn gezin? Had ik daar niet net een artikel over geschreven? Ik schrok een beetje toen ik dit las.

Gelukkig heeft de auteur het voornamelijk over je werk. Om buitengewone resultaten te behalen MOET je kiezen wat er het meest toe doet. En dat moet je alle tijd en aandacht geven die het nodig heeft. Dat kan betekenen dat andere werkgerelateerde zaken en taken uit balans raken. 

In your personal life 

nothing gets left behind

In your work

It’s required 

Waarom je als momboss The One Thing moet lezen

Ik vind de One Thing echt een aanrader voor al mijn fellow Mombosses. Juist omdat het ingaat op je hele leven. Niet alleen op je werk. Bovenstaande lessen hebben mij gemotiveerd om net dat stapje extra te zetten. Ik ben er nog lang niet, GROOT denken blijft spannend en die verdraaide beren op de weg zijn er soms nog steeds. Maar als ik mijzelf betrap op een slechte focus of op klein denken, dan pak ik mijn aantekeningen er bij  en kan ik er weer tegen aan.

In dit artikel vertelde ik je waarom je The One Thing – Gary Keller gelezen moet hebben, wat ik geleerd heb en wat mijn key take-aways zijn.Welke key-takeaway inspireert jou het meest en waarom? Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat!

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.